Clubconcerten 2019

Elke tweede  of derde zaterdag van de maand programmeren we een verrassend concert. Hou onze website in de gaten voor details over de programmatie.

 


Zaterdag 14 september 2019

Lonestar Bordello

Lonestar Bordello brengt muziek wars van alle muzikale trends en modeoprispingen; muziek bestemd voor rokerige achterzaaltjes: soms gebracht met kwetsbare bezieling, dan weer met de oververhitte grinta van een doorwinterde vakbondsafgevaardigde. Nee, geen stadionrock voor ons; we zweren bij de verwarmende geborgenheid van een nabij publiek, de daarbijhorende okselgeur nemen we er graag bij.

Lonestar Bordello is tot nader order:

Jurgen Huybrechts: zang + gitaar

Els Nicasy: piano + accordeon + zang

Bjorn Vanheusden: gitaar

Marc Van de Weyer: bas

Filip Gielis: drums

 

Inkom Gratis. We gaan met de hoed rond.

Aanvang 20.30 uur.Zaterdag  12 oktober 2019

Trio Calicantus

Marleen Bergé : Cello

Eleonora Rapone : Organetto

Gianluca Fortino: Gitaar en mandoline

 

We laten dit Italiaanse trio zelf aan het woord over hun muziek.

De muziek draagt in zich een enorme rijkdom die ongrijpbaar is, ze verdraagt geen muren en maakt geen onderscheid. De muziek vliegt boven alle menselijke conflicten uit en leert, voor wie weet te luisteren, onze aandacht te richten naar wat verenigt, naar wat ons verbindt met alle mensen en met de natuur.

Ons programma wil licht werpen op deze sublieme boodschap dat de muziek als kunstvorm incarneert. Italiaan zijn heeft een veel diepere betekenis dan een stempel op een paspoort, het spreken van dezelfde taal… het gaat veeleer om het in zich hebben, het koesteren van een traditie, van een specifieke gevoeligheid die niet alleen Italië maar de hele mediterraanse cultuur omvat.

Astor ¨Piazzolla en Antonio Lauro, beide zonen van Italiaanse immigranten in Zuid-Amerika, zijn een toonbeeld van hoe de rijkdom van hun muziek verstrengeld is met een magische en onuitwisbare culturele uitwisseling.

Met “polka patchwork” heeft Gianluka Fortino een constructie gebouw op populaire Italiaanse thema’s. Door voortdurende herbewerking van dit en gelijkaardig materiaal muzikaal materiaal is de originaliteit ervan soms moeilijk te achterhalen en plaats ze zich in een vage en onzekere dimensie. Toch een interessant boorbeeld van hoe mondelinge overlevering van muzikale thema’s aan de bron kunnen liggen van nieuwe creativiteit.

Muziek kent geen grenzen en nodigt ons uit om aandachtig te luisteren en zo te ontdekken dat buiten waarschijnlijk al binnen in ons ligt.

 

Inkom Gratis. We gaan met de hoed rond.

Aanvang 20.30 uur.

  

 

Zaterdag 9 november 2019

Les Guitares Magique

The Magic Guitars is een Belgisch trio dat vroege jazz, blues en wereldmuziek uit de Interbellum-periode speelt. Verwacht Hawaiiaanse stalen gitaren, dromerige en beklijvende melodieën, hot swing, maar ook Zuid-Amerikaanse walsen en tango's.

"De muziek roept de hipste tak van de originele stijl op die uit Hawaii is voortgekomen."- Stacy Phillips

Het lied van de koning, de koning van de koning, Sam Ku West, Gino Bordin om er maar een paar te noemen. Maar al snel werd het spelen van de muziek te leuk om te doen. Het duo voegde een bassist toe en begon te spelen in België. Het meest opvallend was hun samenwerking met de Belgische kunstenaars Jan De Smet en Guido Belcanto en het Amerikaanse fenomeen Del Rey.

 

Inkom Gratis. We gaan met de hoed rond.

Aanvang 20.30 uur.

 


Locatie

The Celtic art Gallery vzw

Genebosstraat 4

3945 HamCopyright ©Rik Reusen All Rights Reserved

Bekijk ook zeker de concerten van onze vrienden uit het maasland


Volkmuziekmaasland.be

Activiteiten in Celtic Art Gallery VZW


Spelletjesclub Catan

Elke tweede en vierde donderdagavond van de maand

Koopdag inboedel

Elke derde donderdag van de maand

Contact en info

013 67 13 73 of info(at)folkfestivalham.be