Duurzaamheid

Duurzaamheidsbeleid

Of we nu Folkfestival organiseren, een concert op poten zetten of je verwelkomen op een tentoonstelling, we houden duurzaamheid steeds hoog in het vaandel. Speerpunten van ons beleid zijn:

  • Afvalarm, met een maximale inzet op duurzame materialen en hergebruik
  • Lokale, seizoensgebonden en biologische catering
  • Samenwerking met sociale initiatieven en de lokale gemeenschap

Daarbij verliezen we uiteraard andere belangrijke duurzaamheidsaspecten niet uit het oog. Zo meten we jaarlijks ons energie- en waterverbruik en gaan na hoe we het beter kunnen doen.


Ook wanneer je één vana onze evenementen bezoekt of gewoon voor een gezellige namiddag langs komt op ons terras, kan jij mee helpen om onze milieu-impact laag te houden.

  • Breng geen wegwerpproducten of producten in wegwerpverpakking mee
  • Breng je servies en bestek terug naar de afruimhoek (tijdens evenementen)
  • Gooi je afval in de vuilbak
  • Zet het water toe nadat je je handen waste
  • Wandel, fiets of carpool

De groene vent

We doen ons best om het hele jaar duurzaam te werken. Tijdens Folkfestival Ham steken we nog een tandje bij. In een ver en grijs verleden, toen de OVAM nog jaarlijks een Groen Event Award uitreikte voor de meest duurzame evenementen, konden we onze inspanningen verzilveren. In 2011 kregen we een eervolle vermelding voor onze inspanningen en ook in 2015 haalden we een finaleplaats. Maar 2012 was echt ons topjaar. In 2012 namen we de Groen Event Award mee naar huis. Sindsdien is onze Groene Vent één van onze vaste stamgasten. Onze Groene Vent werd Jan-Willem de Poebelle (met een kleine d) gedoopt.

Maak gerust eens een babbeltje met Jan-Willem, of lees een keer het oordeel dat de jury in 2015 over Folkfestival Ham velde:

"Dit kleinschalige en gezellige festival zet zich al jaren in om de milieudruk van hun festival te verlagen. Ook dit jaar gaan de organisatoren nog een stap verder in hun maatregelen op ecologisch vlak. Hun credo: 't is groen en er zit muziek in!"