Programma 2021

Circo Maximo

Vrijdag 13 augustus 2021 - 19u

Vijf veertigers met een gezamenlijk verleden tot in de pampertijd, een uitgeweken Bruggeling en een “jonkie” met een oude ziel. Muzikale ervaringen in rock, folk, bluegrass, country, klassiek en zelfs dance gecombineerd tot iets wat de band zelf omschrijft als Belgicana. Een band waarin zelfs het “jonkie” ondanks zijn 30 jaar al 15 jaar podiumervaring heeft. Dat, en meer, is Circo Maximo.


Meer informatie: https://vi.be/platform/circomaximo

The Dusty Millers

Vrijdag 13 augustus 2021 - 21u

Er zijn tientallen bands met 'Dusty Miller' in de naam. We hebben geteld toen we op zoek waren naar een link met meer informatie! Maar er is maar één 'The Dusty Millers' op Folkfestival Ham. The Dusty Millers brengen ons naar de warme en zanderige oorden in Amerika met hun bluegrass & country muziek. Sla snel met je lasso een stoel aan de haak en kom luisteren!


Meer informatie: https://www.facebook.com/The-Dusty-Millers-1405403733083434/

Wayfare

Zaterdag 14 augustus 2021 - 14u

Akoestische straatmuziek met een hoekje af, dat is Wayfare! Deze 4 koppige band brengt een assortiment van eigen geschreven nummers en covers gearrangeerd naar een unieke stijl en sound. Zo hoor je onder andere Nick Cave op een banjo en Leonard Cohen met begeleiding van een bakpan!


Geboren op de straten, getogen op podia.


Meer informatie: https://www.facebook.com/wayfareband

Les Fous de Bassan

Zaterdag 14 augustus 2021 - 16u

Hun naam klinkt Frans, de muziek doet je meteen naar een pint Guinness snakken en toch is België de thuisbasis van Les Fous de Bassan. We vragen ons even af of de term 'geografisch schizofreen' al ergens beschreven staat, maar we breken ons er het hoofd niet te lang over en genieten van de muziek. We stellen voor dat jullie hetzelfde doen.

Raske Drenge

Zaterdag 14 augustus 2021 - 18u

Jong bloed uit de Faeröer en België!
Folk met sterke wortels in de Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek, maar vooral ook met hun eigen twist. De Belgische helft van het duo is de Herentalse violist Oscar Beerten, vergezeld door gitarist en zanger Ragnar Finsson die afkomstig is van de Faröer-eilanden. Met de Noorse Hardanger viool gecombineerd met die eigenaardige en mooie Faeröerse taal, weet Raske Drenge kracht en melancholie, schoonheid en tristesse, te laten samensmelten in een frisse, jongrauwe energie.


Meer informatie: https://www.facebook.com/RaskeDrenge

Hans Mortelmans & Groep

Zaterdag 14 augustus 2021 - 20u

Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch sextet, van bij de oprichting sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. De groep vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.


Meer informatie: http://www.hansmortelmans.be/

Variomatic

Zaterdag 14 augustus 2021 - 22u

Welke muzikant ook in de drivers seat zit: Variomatic schakelt vloeiend van eigentijdse folk naar funky popmuziek. Of zoals je wil:
van stevige rock naar intiemere blues. Onderweg herken je ongetwijfeld een bekende tv-tune of een hit uit de oude doos. Maar
vergis je niet: terwijl je gezellig achterin zit, zijn deze muzikanten zo strak op elkaar ingespeeld dat je je spontaan overgeeft aan hun natuurlijk drive. Maar je raadt het al: Het geheel is meer dan de som der muzikanten!


Meer informatie: http://www.variomatic.be/

Johnny Trash

Zondag 15 augustus 2021 - 13u30

Johnny Trash brengt het beste van twee werelden samen: stand-up comedy en muziek. Hij vertelt en zingt liederen uit zijn eigen leefwereld. Die leefwereld blijkt best vaak op die van ons te lijken.


Meer informatie: https://www.johnnytrash.be/

Osama Abdulrasol

Zondag 15 augustus 2021 - 15u

Abdulrasol werd geboren in Babylon en groeide op in Karbala. Hij verruilde in 1997 Irak voor België, toch een beetje het Babel van Europa. Met zijn magische spel op de qanun (schootharp) verrijkt hij sindsdien de Belgische en internationale wereldmuziekscène. Osama Abdulrasols composities hebben duidelijk hun wortels in zijn geboorteplaats maar worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld. Zo toont hij samen met andere muzikanten oe de toekomst er kan uitzien, hoe verschillende achtergronden, stijlen en talen kunnen vermengen tot een nieuw geluid.


Meer informatie: http://osart.be/

LOOGAROO

Zondag 15 augustus 2021 - 17u00

Loogaroo is het nieuw project van twee ervaren folkmuzikanten. Accordeonist Pablo Golder kennen we ondermeer van I Fratelli Tarzanelli of Ekko en zorgt voor krachtige en verrassende melodieën. Gitarist Florian de Schepper (duo De Schepper-Sanczuk, Broes) staat in voor de groovende, pompende ritmes. Loogaroo – niet te verwarren met het Frans voor weerwolf, loup-garou – is een mythisch wezen uit de Caraïben dat zich tot een lichtbal omtovert die de nacht verdrijft. Ook Loogaroo zal het licht doen schijnen over een mooie serie aan folkdansen.


Meer informatie: https://vi.be/platform/loogaroo

Dreaming Carmen

Zondag 15 augustus 2021 - 19u00

De Carmen waarover we dromen, dat is de legendarische Carmen uit het werk van Prosper Merimée en ook uit de gelijknamige opera van Bizet. Dreaming Carmen verdiept zich in de meest belangrijke karaktertrekken van de persoonlijkheid van Carmen. Deze komen tot leven in de huid van twee danseressen, die de verschillende projecties van de gedroomde mythe vertolken. Ze zijn de spiegel van het droombeeld van vele vrouwen, ook al is er de onontkoombare dreiging van het tragische slot.


Meer informatie: https://www.la-barraca.be/adreamcarm.htm

Floris and the Flames

Zondag 15 augustus 2021 - 21u00

We vlammen er zondagavond nog een laatste keer op los! Zowel met hun prachtige rode lokken als met hun aanstekelijke muziek zetten Floris and the Flames podium als het ware in vuur en vlam. Floris and the Flames laten viool, piano, gitaar, basgitaar en drums op virtuoze wijze samenvloeien tot eigen composities en herwerkte klassieke meesterwerken. Een broeierige afsluiter voor een festival onder een brandend zonnetje!


Meer informatie: https://floriswillem.com/floris-and-the-flames/